Elevii din învățământul profesional tehnic, promovați în următorul an de studii, în baza mediei semestriale

Elevii din învățământul profesional tehnic vor fi promovați în anul următor fără a susține evaluările sumative, teze, inclusiv examene. Media semestrială la unitățile de curs se va calcula doar în baza notelor acumulate pe parcursul semestrului.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit ministerul Educației, orele care erau prevăzute pentru realizarea evaluărilor vor fi redistribuite pe tematici în conformitate cu curriculum la disciplina respectivă.

Totodată, în perioada în care accesul în instituții este restricționat, elevii sunt promovați în următorul an de studii indiferent de rezultatele obținute la unitățile de curs. Pentru elevii care la unitățile de curs au obținut o medie mai mică decât 5.00, se va organiza, după revenirea la studii, o perioadă suplimentare de recuperare.

Acordarea creditelor de studii, pentru unitățile de curs prevăzute în semestru II al anului de studii 2019-2020 se va efectua concomitent cu calcularea mediei semestriale la unitatea de curs, în condițiile în care aceasta nu este mai mică decât 5.00 și se înscrie în registru / borderoul de examinare, carnetul de note, fişa personală a elevului.

De menționa că examenele de calificare urmează a fi desfășurate în condițiile prevederilor Ordinului 1127/2018, după revenirea la studii în termenele stabilite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării”.


Pub