(video) Ce va face Igor Dodon în noaptea Învierii: „Eu am cumpărat pască sfințită”

Președintele Igor Dodon recomandă cetățenilor să nu meargă la biserică în noaptea de Înviere și să cumpere pască gata sfințită din magazine.

Recomandarea este ca slujbele să fie fără enoriași, atât în interiorul bisericii, cât și în exteriorul lăcașelor sfinte, pentru a elimina riscul de îmbolnăvire a persoanelor care vin la slujbă.

În ceea ce ține de focul Haric, acesta va fi adus în țară mâine seară, în jurul orei 19:00. „La Aeroportul Internațional Chișinău împreună cu mitropolitul vom întâmpina acest foc. Ulterior, focul va fi transportat în toate centrele raionale. Eu personal îl voi lua atunci când voi fi la aeroport. Cetățenilor le recomand să nu meargă masiv după focul Haric. În unele localități, preoții o să meargă pe stradă și o să împartă lumina sfântă”, spune Igor Dodon.

„Ce voi face de noaptea învierii? Eu voi fi acasă cu familia. Este primul an din ultimii 20 de ani, când nu voi fi la slujba învierii. Ceea ce recomand tuturor cetățenilor RM. Haideți să stăm acasă. Haideți să privim la TV slujba, ca să nu supunem riscului pe cei apropiați. Cum veți sfinți bucatele? Eu, personal, am cumpărat pască sfințită de la Franzeluța”, a declarat Dodon.

Amintim că oamenii legii vor amenda persoanele care vor merge la biserică în noaptea Învierii. În mai multe localități, preoții vor merge pe străzi și vor sfinți bucatele la intrarea în curte.


Pub