Cel mai mare liceu din Glodeni, renovat și dotat tehnic: Peste 500 de elevi își continuă studiile online

540 de elevi de la Liceul Teoretic „Vasile Coroban”, raionul Glodeni, oraș plasat în carantină, își continuă studiile la distanță. După ce liceul a fost renovat și dotat cu resurse tehnice suficiente, cadrele didactice pot asigura continuitatea procesului educațional și de la distanță, datorită Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”.

Foto: Tablelifeblog.com

Potrivit directoarei instituției, Liliana Leucă, toate cadrele didactice au fost dotate, dar și copiii care nu dispun de tehnică necesară pentru a învăța la distanță.

„Din mijloacele financiare alocate în cadrul PRIM am reușit să procurăm tehnica necesară. Toate cele 45 de cadre didactice sunt dotate cu laptopuri și calculatoare. Au fost distribuite și tablete pentru copiii care nu dispun de tehnica necesară. În Liceul nostru sunt predate on-line absolut toate disciplinele. De asemenea, instituția este pregătită pentru a primi copiii la studii după ce va fi depășită pandemia și vor fi excluse restricțiile”, a precizat Liliana Leucă, directoarea Liceului Teoretic „Vasile Coroban” din orașul Glodeni.

În cadrul proiectului de renovare a Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din orașul Glodeni au fost reconstruite capital blocurile de studii, schimbate acoperișurile, renovate sistemul de încălzire, blocurile sanitare și sistemul de ventilare. Totodată a fost procurată tehnică IT, echipamentul pentru laboratoare și mobilier.

Pentru reconstrucția Liceului, din Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova”, au fost alocate 10 milioane de lei.

Liceul din Glodeni / Sursa:MECC
Liceul din Glodeni / Sursa:MECC
Liceul din Glodeni / Sursa:MECC
Liceul din Glodeni / Sursa:MECC


Pub