Arta fuziunii de stiluri în design-ul interior. Cum să oferi un farmec atemporal propriei tale case?

Stilul – iată unul dintre elementele inerente și speciale, care îți poate defini locuința și o poate face memorabilă pentru toți cei care îți trec pragul. Cum procedezi însă, pentru a obține un spațiu mereu actual, mereu în trend? Marea provocare este reprezentată anume de mixarea eficientă a diferitor stiluri, astfel încât să îi oferi casei tale o longevitate și un șarm atemporal. Cum arta mixului de stiluri poate să funcționeze în acest sens? Echipa biroului de arhitectură și design interior AB+Partners vine cu câteva răspunsuri interesante pe marginea acestui subiect. 

Ce reprezintă mixul de stiluri și care este efectul conferit de acesta asupra design-ului interior?

Pentru a afla răspunsul pertinent la această întrebare trebuie să ne detașăm cu desăvârșire de formula unilaterală a stilurilor, cu care se lucra anterior în arhitectură și design. Respectarea strictă a unui anumit stil, precum ar fi cel clasic sau modern, este o decizie universală, dar de la care se îndepărtează specialiștii, în căutarea unor forme hibrid care să răspundă nevoilor estetice și vizuale actuale. 

Și echipa AB+Partners descoperă cele mai inedite formule de mixare, astfel încât să confere proiectelor o originalitate și o istorie rescrisă. Să analizăm câteva proiecte în care simbioza de stiluri a oferit un impact proiectului și a schimbat viziunea asupra întregului spațiu, cu anumite accente de rigoare.

Design interior modern minimalist: Duplex Dumbrava

pastedGraphic.png

Design interior modern minimalist reprezintă o subramură a design-ului modern sau contemporan, iar stilul minimalist se referă la decor fără exces creat prin intermediul formelor geometrice clare, liniare și curate. Acest gen de soluție descarcă locuința de abundență și exagerare.   

Duplexul Dumbrava este o locuință creată pentru o tânără familie, care și-a dorit o arhitectură inovatoare într-un cadru natural special. Iată de ce s-a mers pe îmbinarea a mai multe elemente constitutive:

pastedGraphic_1.png

  • Culorile selectate neutre și contrastul închisdeschis au drept scop crearea unei intimități și a unei senzații de relaxare în întreaga locuință; 
  • Pereții – căptușiți în texturi uniforme sau înnobilați cu culori potrivite, aceștia respectă filosofia întregului proiect;
  • Ferestrele imense și corpurile de iluminat – amplasarea lor dispersată creează un joc de lumini – umbre, conferind o tridimensionalitate întregii locuințe.
  • Accentele naturale inserarea unei grădini verticale în living a fost o decizie inedită, care a completat cadrul locuinței, aducând o prospețime aparte unei zone în care locatarii își vor petrece după-amiezile de vară. 

pastedGraphic_2.png

Design interior clasic modern: Gafencu 49 Penthouse

Se știe că stilul clasic nu se demodează niciodată, iar grație acestei caracteristici, combinarea sa cu stilul modern în design interior este o soluție realizată ireproșabil  de profesioniști. Prin urmare, ambele stiluri, modern și clasic, urmăresc simplitatea și claritatea formelor. 

Designul interior clasic modern utilizat în proiectul Gafencu 49 Penthouse este un mix de culori, structuri și forme:

pastedGraphic_3.png

  • Gama cromatică – designerii AB+Partners au mizat pe culori nobile, calme: alb și bej pentru tavan și pereți; maro și albastru regal pentru unele piese de mobilier tapițate cu catifea și pentru draperii. Acest contrast este optim pentru amploarea întregului spațiu.
  • Finisajele și mobila – marmura utilizată în băi, pardoseala contrastantă și mobilierul cu linii fine, dar echilibrate, respectă regulile inerente acestui tip de design și stil, dar adaugă o eleganță armonioasă întregului penthouse.

pastedGraphic_4.png

  • Corpurile de iluminat – o atenție deosebită merită corpurile de iluminat clasice, care se integrează organic în liniile folosite în design. Candelabrele și abajururile oferă o iluminare domoală, intimă mai ales în dormitoare, living sau în sala de mese. 
  • Detalii clasice – fără a crea opulența și luxul pe care îl percepem în mod obișnuit când spunem „stil clasic”, s-a optat pe integrarea în concept a ancadramentelor clasice. Acestea trasează încă o linie subtilă de legătură între două stiluri. În același timp, ca accent, în una dintre băi a fost  Venus inclusă celebra imagine renascentistă „Nașterea lui Venus”.

pastedGraphic_5.png

De ce mixul de stiluri poate să prelungească viabilitatea unei locuințe? Imaginează-ți că ai posibilitatea de a prelua cele mai eficiente soluții de design din diferite timpuri, astfel încât să obții un rezultat impecabil. Scopul designerilor este să îmbine astfel elementele, încât interiorul să îmbine lejer elementele dorite de toții locatarii, fără a pune accent pe un anumit stil. Echipa AB+Partners are un portofoliu amplu de servicii de design interior în Chișinău, astfel încât să te convingi de plauzibilitatea mixului de stiluri și impactul optim al acestuia asupra proiectului tău. Pentru o consultație de acest fel îi găsești îi găsești la adresa str. Alexandru Bernardazzi, 97 sau la numărul de contact +373 68 13 33 37.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.