Municipalitatea va aplica pentru implementarea proiectelor în cadrul rețelei globale UNESCO „Orașe care învață"

   2353

Primăria municipiului Chișinău informează că în capitală ar putea fi creat primul Centru municipal de educație a adulților. Aspecte privind inițierea unui asemenea proiect au fost discutate astăzi de primarul general, Ion Ceban, cu reprezentanții UNESCO Global Network of Learning Cities și UNESCO Moldova, în cadrul unei conferințe online. 

Crearea unei instituții de profil la Chișinău va contribui la acordarea asistenței necesare locuitorilor orașului, în vederea integrării și dezvoltării din punct de vedere social.

Primarul general a menționat că APL Chișinău își propune să ofere cetățenilor de orice vârstă posibilitatea de a însuși suplimentar anumite abilități, iar activitățile desfășurate la Centru vor răspunde necesităților solicitanților.

„Beneficiarii vor fi ajutați să se integreze și să se dezvolte din punct de vedere social și profesional. Astfel, vor crește posibilitățile de angajare, iar aceasta va contribui la dezvoltarea economică a municipiului", a precizat Ion Ceban. 

Proiectul Centrul municipal de educație a adulților va promova un sistem funcțional și modern de educație, oferind, totodată, oportunități de învățare și calificare de înaltă calitate, pentru a satisface nevoile cetățenilor. 

Amintim că municipiul Chișinău a fost introdus pe harta  #LearnungPlanet: https://projects.learning-planet.org/projects/cpCLeiw9/summary, graţie forumului „Implicare pentru schimbare" din 24 ianuarie 2020, organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei.