Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

17 Apr. 2020 / 15:00

Executivul a alocat 20 de milioane de lei pentru dotarea instituţiilor de învăţământ cu tehnică de calcul

În contextul suspendării procesului educaţional în instituţiile de învăţământ, în scopul prevenirii răspândirii/îmbolnăvirii cu COVID-19, instituţiile de învăţământ din Republica Moldova s-au confruntat cu o serie de dificultăţi. Cea mai mare provocare fiind asigurarea dotării cu tehnică de calcul a cadrelor didactice şi elevilor pentru desfăşurarea procesului educaţional la distanţă.

Astfel, astăzi, 17 aprilie, cabinetul de miniştri a aprobat în şedinţa de Guvern proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020. Astfel, la solicitarea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Executivul a alocat mijloace financiare pentru procurarea tehnicii de calcul în vederea dotării instituţiilor de învăţământ primar, gimnazial şi liceal din ţară cu suma de 20 milioane de lei din contul redistribuirilor între liniile bugetare.

În context, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării urmează să lanseze procedura de licitaţie privind achiziţionarea tehnicii de calcul.

Comentarii