Episcopia Basarabiei de Sud ajută spitalele din orașele Căușeni și Ștefan Vodă

Episcopia Basarabiei de Sud ajută spitalele din orașele Căușeni și Ștefan Vodă

Prin intermediul protopopiatelor locale din cadrul Episcopiei Basarabiei de Sud, spitalele din localitățile Ștefan Vodă și Căușeni au primit, săptămâna precedentă, 100.000 și, respectiv, 50.000 de lei moldovenești cu care vor putea achiziționa echipament de protecție și face alte dotări necesare în pandemia de Covid-19.

Preoții din Protopopiatul Căușeni au oferit și alte materiale Spitalului Raional „Ana și Alexandru” din această urbe: 40 de seturi de echipamente medicale de primă necesitate pentru protecția personalului medical, cărți de rugăciune și produse de necesitate, scrie basilica.ro, citată de deschide.md.
Cu această ocazie, Episcopul Veniamin Goreanu (în centrul imaginii) a amintit despre lucrarea vindecătoare a sfinților și despre responsabilitatea creștinilor de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin.
După ce a mulțumit personalului medical pentru eforturile pe care le depun privind tratarea coronavirusului de tip nou, ierarhul și-a exprimat preocuparea pentru situația din orașul Ștefan Vodă, unde sunt multe cazuri de infectare. Episcopia, prin Protopopiatul Ștefan Vodă, a donat Spitalului Raional de aici suma de 100.000 de lei moldovenești.
Ambele instituții medicale vor folosi banii pentru a cumpăra echipament suplimentar, termometre, dezinfectanți, măști, mănuși, dar și medicamente pentru persoanele vulnerabile și bolnave.
Preasfințitul Părinte Veniamin a mai transmis un cuvânt de speranță și de încurajare și L-a rugat pe Dumnezeu să-i ocrotească pe lucrătorii medicali și să-i răsplătească pe binefăcătorii care au făcut posibile donațiile în bani ale Episcopiei Basarabiei de Sud.
Tot săptămâna trecută, a avut loc o procesiune cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, Vindecătorul de boli, care se păstrează în Biserica din municipiul Cahul ce îi poartă numele. Procesiunea a trecut, cu scurte popasuri de rugăciune, dar fără prezența credincioșilor, prin această localitate, dar și prin orașele Cantemir, Leova, Cimișlia, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă.
La fiecare oprire, Episcopul a rostit o ectenie și rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii, rugându-l pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon să-i ocrotească atât pe bolnavi și pe medicii care-i îngrijesc, cât și pe cei sănătoși din întreaga țară.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed