Comisia pentru Situații Excepționale a decis! Examenele de absolvire pentru clasele a IV-a și a IX-a se anulează

examen

Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a aprobat propunerea ministrului educației privind anularea examenelor de absolvire pentru clasele a IV-a și a IX-a.

Deciziile sunt prezentate în Dispoziția Nr. 17, care a fost aprobată astăzi, 17 aprilie:

„7. Se anulează testarea națională în învățământul primar pentru sesiunea de examene 2020.

8. Se anulează organizarea și desfășurarea examenelor de absolvire a gimnaziului pentru sesiunea de examene 2020.”

Reamintim că în cadrul unui briefing de presă, ministrul educației a specificat că anularea testărilor pentru clasa a IV-a nu va crea dificultăți în procesul de învățământ. De asemenea, acesta a spus că va solicita anularea și a examenelor de absolvire a gimnaziului.

Prin urmare, în acest an, certificatele de absolvire a clasei a IX-a vor fi eliberate în baza notelor medii anuale obținute în clasele a VII-a, a VIII-a și a IX-a.

Notele la examene vor fi calculate pe baza mediei aritmetice cu rotunjire a notelor din clasele a VII-a, a VIII-a și a IX-a. De exemplu, nota la examenul de limbă română va fi egală cu media aritmetică rotunjită a notelor obținute pe parcursul a trei ani la limba română. În așa mod se va calcula nota pentru fiecare disciplină la care urmau să fie susținute examene.

Media aritmetică a unui set de variabile reprezintă suma acestora împărțită la numărul lor. Raportând la cazul de mai sus, se adună notele medii la fiecare obiect obținute pe parcursul a trei ani și se împart la cifra trei. Rezultatul se rotunjește și se obține nota la examen.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente