Doc // 375 de lucrători medicali, infectați cu noul tip de coronavirus, vor fi despăgubiți de stat. Decizia Guvernului

Mariana Colun
17/04/2020

375 de lucrători medicali, infectați cu Covid-19 în timpul serviciului, vor primit câte o indemnizație unică în mărime de 16 mii de lei de la stat. Decizia a fost aprobată vineri de Cabinetul de miniștri, care a alocat în acest scop șase milioane de lei din fondul de intervenție al Guvernului. 

Pentru distribuirea banilor, cele mai multe mijloace vor fi transferate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - 2,4 milioane. 1,1 milioane vor fi transmise Consiliului raional Soroca, 480 de mii, Consiliului raional Fălești, câte 448 de mii vor merge la Ștefan Vodă și la Glodeni, în timp ce Consiliului municipal Chișinău îi vor fi transferați 416 mii de lei.

Precizăm că, până în prezent, peste 500 de lucrători medicali au fost confirmați cu Covid-19. Inițial, autoritățile au decis că doar 29 de doctori vor primi indemnizații pentru că s-au infectat la locul de muncă. Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, acum o săptămână a anunțat că doar 29 de medici și lucrători medicali vor beneficia de o îndemnizație în mărime de două salarii medii lunare pentru că s-au infectat în timp ce își exercitau atribuțiile lor profesionale. El a precizat că este vorba de cazurile constatate în luna martie, la baza listei fiind ancheta epidemiologică a fiecărei persoane, evaluarea riscurilor și legătura cauză-efect.

Mariana Colun
17/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii