Coronavirus // 110 cazuri noi confirmate și două noi decese. Bilanțul autorităților

Anticoruptie.md
17/04/2020

110 cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus au fost confirmate vineri în Republica Moldova, din totalul de 549 de probe prelevate. În același timp, 135 de persoane, depistate conform criteriilor clinice epidemiologice, sunt tratate la domiciliu. Bilanțul persoanelor infectate urcă la 1.934. Totodată, au fost înregistrate două decese noi în ultimele 24 de ore. 

Dintre cazurile confirmate, trei sunt de import, din Federația Rusă, iar celelalte 107, cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău - 34 de cazuri. La Căușeni și la Edineț au fost confirmate câte 14 cazuri, regiunea din stânga Nistrului - opt cazuri, Glodeni – șapte, Sângerei - cinci, Cahul - patru, Fălești și Strășeni - câte trei cazuri, Bălți, Soroca, Ialoveni și Dubăsari - câte două, Anenii Noi, Cantemir, Criuleni, Orhei, Rezina, Ungheni și Ștefan Vodă – câte un caz.

Totodată, autoritățile raportează despre decesul a încă două persoane din cauza noului tip de coronavirus în ultimele 24 de ore. Este vorba de un bărbat în vârstă de 60 de ani din municipiul Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă pe 4 aprilie. Pe lângă Covid-19, bărbatul avea hipertensiune arterială de gradul III, cardiopatie hipertensivă și accident vascular cerebral. Al doilea deces este al unui bărbat de 73 ani din Chișinău, internat în stare extreme de gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 2 aprilie. Acesta mai suferea de diabet zaharat tip 2 și avea boală renală cronică. Până în acest moment, 55 persoane au decedat din cauza COVID-19.   

Anticoruptie.md
17/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii