‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎncă o țară din Europa este în căutarea muncitorilor în agricultură

Încă o țară din Europa este în căutarea muncitorilor în agricultură

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Restricţiile impuse de guvernele din întreaga lume pentru a combate noul coronavirus au făcut imposibilă deplasarea miilor de imigranţi care veneau să lucreze în Spania în perioada recoltării căpşunilor, scrie Digi24.

„Este o situaţie dramatică”, spune Cristobal Picon un fermier din Huelva, provincie din sud-vestul ţării.

Situaţia căpşunilor din Spania era grea şi înainte de criza de coronavirus, cu fermierii care protestau împotriva costurilor mari de producţie şi a preţului mic la care sunt nevoiţi să vândă. Dar acum situaţia s-a agravat.

Spania este una dintre cele mai lovite ţări de pandemie şi a impus măsuri stricte, care au limitat accesul în ţară.

Un prim aspect ce a lovit puternic în forţa de muncă a fost imposibilitatea de aducere a marocanilor care nu fac parte din UE şi au fost primii loviţi de restricţii. Între timp, forţa de muncă care provenea cu precădere din Europa de Est s-a întors acasă de teama virusului, iar aducerea muncitorilor noi este foarte dificilă, din cauza restricţiilor impuse de toate statele europene.

Fermierii din Huelva care cultivă căpşuni au un deficit de 25 de mii de muncitori. Manuel Delgado, profesor de economie şi agricultură de la Universitatea din Sevilia, a precizat că şansele ca muncitorii din estul Europei să vină în perioada asta sunt aproape zero, iar fermieri trebuie să gândească o nouă strategie prin care să se bazeze pe imigranţii rămaşi şi pe localnici.

O altă problemă pe care a punctat-o Philip Alston în luna februarie este că această lipsă de muncitori este şi rezultatul condiţiilor în care aceştia sunt ţinuţi în perioada în care lucrează la ferme.

„Migranţii care muncesc în multe ferme trăiesc în condiţii mult mai proaste decât în taberele pentru refugiaţi, fără apă curentă, electricitate şi condiţii sanitare”.

‹ adv ›

Guvernul spaniol lucrează la găsirea unor soluţii care să permită venirea de forţă de muncă din afara ţării.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›