‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRomânia renunță la interzicerea exportului de cereale

România renunță la interzicerea exportului de cereale

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat joi adoptarea unei noi Ordonanțe Militare. Ordonanța Militară 9 printre altele, elimină prevederile privind interzicerea exportului de cereale, prevăzute în Ordonanța Militară 8, scrie Digi24.

„Un alt punct important se referă la interzicerea exportului de grâu și produse derivate, care a fost precizată și impusă în Ordonanța Militară 8. Articolele care interzic acest export își încetează aplicabilitatea, pentru că în urma discuțiile s-a reușit perspectiva și s-a clarificat achizița necesară pentru completarea rezervei de stat, astfel încât securitatea alimentară să fie asigurată până la următoarea recoltă. Nu mai este interzis acest export”, a precizat ministrul.

În urmă cu o săptămână România suspenda exportul pentru mai multe produse agroalimentare, precum grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, ulei de seminţe şi zahăr. „Crește teama că va apărea o criză alimentară”, scria Bloomberg, despre decizia luată de guvern.

Un alt punct important în analiză a fost cel cu privire la piețe. Ele rămân deschise și în această perioadă, cu condiția respectării tuturor reglementărilor Ordonanțelor Militare, a mai declarat Vela.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii