‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia practic și-a epuizat stocurile interne de mere

Rusia practic și-a epuizat stocurile interne de mere

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

După cum informează EastFruit, în depozitele celor mai mari întreprinderi horticole din Rusia, stocurile de mere sunt aproape epuizate, referindu-se la raportul analiștilor din cadrul proiectului APK-Inform.

Pe fondul cererii stabile, acest lucru a permis pomicultorilor ruși să crească prețurile, în special pentru produsele de înaltă calitate. În rezultat, numai de la începutul acestei săptămâni prețul merelor de calitate în Rusia a crescut în medie de 10%.

Astfel, producătorii locali sunt gata să livreze mere cu prețul începând de la 55 la 80 de ruble/kg (0,75-1,09 dolari/kg), în dependență de calibru și soi. În același timp, reprezentanții companiilor angro din Federația Rusă spun că, pe parcursul săptămânii curente au existat deseori probleme cu procurarea volumelor necesare de produse, deoarece stocurile de mere de la producătorii locali erau aproape epuizate.

Și pe segmentul merelor importate cresc prețurile din cauza întreruperii în livrarea acestor produse pe piața rusă. Un alt motiv fiind și măsurile de carantină impuse în principalele țări furnizoare, precum și din cauza reducerii stocurilor de mere din țările exportatoare.

De menționat că, pomicultorii ruși vând merele în medie cu 30% mai scump, decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Experții proiectului explică această diferență de preț prin faptul că, producția de mere din Rusia în acest sezon a scăzut considerabil din cauza condițiilor meteorologice din aprilie 2019.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›