Culinar.md

Cum să faci cea mai bună FRIPTURĂ DE MIEL. Trucul marilor bucătari

Cum se alege carnea?
Carnea trebuie să fie cumpărată de la magazinele de specialitate. Este, poate, cea mai importantă “regulă” care trebuie să fie respectată.

Pentru a evita mirosul pătrunzător, pentru mulţi neplăcut, grăsimea se înlătură. Şi totuşi, păstrată, grăsimea frăgezeşte carnea şi o împiedică să se ardă.

Cu sau fără os?
Aceasta este una dintre cele mai mari dileme. Mulţi preferă să păstreze osul, pentru un plus de aromă. Gătită astfel, carnea va fi, însă, mai greu de porţionat. Pe de altă parte, dacă osul se înlătură, carnea (pulpa, în special) îşi va pierde forma. Dacă vrei să-i păstrezi aspectul, leag-o cu plasă alimentară sau cu sfoară.

Trebuie marinată?
Pulpa de miel este, în general, o bucată de carne fragedă, aşadar nu are nevoie să se marineze. Dacă vrei, totuşi, să o marinezi, carnea nu trebuie să fie lăsată mai mult de 2-3 ore în marinată. Cea mai simplă reţetă este cea în care carnea se asezonează cu ierburi aromatice şi usturoi.

În sânge, medie sau bine făcută?
Carnea se găteşte în funcţie de preferinţa consumatorului. De cele mai multe ori, “varianta finală” pentru carnea de miel este fragedă, uşor rozalie la interior. Înainte de a fi servită, carnea se lasă să se odihnească 15 minute.

Resturile de friptură de miel se pot păstra până la trei zile, în frigider. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *