(video) Toyota RAV4: De la primul din lume la cel mai bun din lume! Vânzările globale au depăşit 10 mln de exemplare

O nouă sărbătoare în rândurile Toyota, chiar şi pe timp de pandemie globală. RAV4 a aderat la rândurile de modele Toyota a căror vânzări globale au atins o combinaţie din opt cifre.

Producătorul anunţă că vânzările cumulative pentru SUV-ul bestseller au depășit 10 milioane de exemplare, (deşi s-a întâmplat asta la sfârșitul lunii februarie a acestui an) acoperind cinci generații de vehicule fabricate din 1994 şi până în prezent.

Foto: autoblog.md

Fiind un model global, RAV4 a prins la putere din ce în ce mai mult de la momentul lansării. După ce a creat segmentul de piață pentru un nou tip de SUV compact, agil, de agrement, acesta a continuat să stabilească standarde, vânzările atingând noi culmi. În 2019, RAV4 nu a fost doar cel mai bine vândut SUV din lume, ci și al patrulea cel mai bine vândut autoturism.

America de Nord este de departe cea mai puternică piață, cu peste jumătate de milion de vânzări anuale (535.000 în 2019), urmată de Europa (133.000) și China (127.000). În Europa, vânzările de RAV4 au ajuns la peste două milioane din 1994, în timp ce, cel mai recent model de a cincea generație, introdus la începutul anului 2019, a stabilit un nou record anual de peste 130.000 de unități. Citeşte articolul mai departe şi află pe scurt istoria modelului, pe AutoBlog.MD


Pub