Un fost oficial de top al lui Kim Jong Un, care a fugit din Coreea de Nord în urmă cu patru ani, a câștigat un loc în Parlamentul Coreei de Sud

Thae Yong-ho a devenit primul fugar nord-coreean care a câștigat un loc în parlamentul Coreei de Sud, informează BBC.

Foto: https://www.nationalreview.com/

Cândva adjunctul ambasadorului nord-coreean în Marea Britanie, Thae Yong-ho a reușit să fugă din țară în 2016 alături de familia sa, devenind oficialul cu cea mai înaltă funcție din țara condusă de Kim Jong care a reușit să dezerteze.

Thae Yong-ho a câștigat miercuri un loc în Parlamentul din Coreea de Sud, după ce a candidat din partea partidului de opoziție United Future Party în districtul Gangnam din Seul. După victoria cu 58,4% din voturi, fostul oficial nord-coreean a izbucnit în plâns.

Înaintea alegerilor, Thae Yong-ho spunea că vrea să le arate oficialilor de rang înalt din Coreea de Nord ce se poate întâmpla dacă întorc spatele regimului lui Kim Jong Un. „Vreau să le spun că pot avea un nou viitor”, spunea acesta, citează Digi24.

Alegerile parlamentare din Coreea de Sud au avut loc miercuri, iar prezența a fost de 66,2%, deși procesul de vot are loc în timpul epidemiei.

Partidul președintelui Moon Jae-in, Partidul Democrat, a obținut o victorie răsunătoare, obținând 163 din cele 300 de locuri disponibile în Adunarea Națională.


Pub