(foto/video) Lecţie de istorie: 15 ani de la apariţia lui Bugatti Veyron! Cum a început totul

Era anul 1997. În timp ce trenul expres „Shinkansen” rula între Tokyo și Nagoya, a fost creată o schiță care avea să schimbe lumea automobilelor!

În urma unei discuții cu șeful de atunci al dezvoltării grupului motopropulsor de la VW, Karl-Heinz Neumann, el a desenat pe un plic de hârtie, având ideea în minte de mai mult timp, un motor cu 18 cilindri. Puternic, dur și mai bun decât orice altceva.

Foto: autoblog.md

Omul care a pus mâna pe un pix era regretatul Ferdinand Karl Piëch, un inginer talentat, CEO de lungă durată și președinte al Grupului Volkswagen, dar şi forța motrice din spatele dezvoltării hipercarului Bugatti Veyron 16.4.

Prima maşină hiper sport din timpurile moderne a fost o realizare de pionierat adevărată și a scris istoria auto la momentul lansării pe piaţă în 2005. Acest coupe a reprezentat prima serie de mașini de producție care generau peste 1.000 de CP şi puteau fi conduse cu peste 400 de km/h. Veyron a fost o capodoperă inginerească. Cu toate acestea, dezvoltarea sa a fost la fel o realizare istorică, ca Veyron în sine. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub