Primele cazuri de Covid-19, la Măgdăcești. Primărița: Toți sunt lucrători medicali și s-au infectat la locul de muncă

În satul Măgdăcești din Criuleni, au fost înregistrate primele cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Toate cele patru persoane testate pozitiv sunt lucrători medicali și s-au infectat la locul de muncă, la Chișinău, a declarat pentru UNIMEDIA, primărița localității, Liuba Cojocaru.

Foto: Primăria Măgdăcești

Din spusele primăriței, este vorba despre „un doctor de la Salvare și trei surori medicale”, care activează la spitalele din capitală, fără să specifice care anume. „Toți s-au autoizolat și se tratează la domiciliu, pentru că toți au forme ușoare ale bolii”, ne-a spus Liuba Cojocaru.

Totodată, am aflat că în Măgdăcești 40 de persoane se află în carantină, iar altele 84, sub supravegherea medicului.

„Sătenii sunt foarte bravi, foarte conștienți. Cei care sunt la evidență sunt telefonați regulat de medicul de familie, de asistentul social și de poliție”, a declarat Liuba Cojocaru, care a menționat că oamenii sunt vizitați spontan și până acum, au fost găsiți acasă.

Primăria Măgdăcești continuă să ia măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Toate străzile principale din localitate, trotuarele, spațiile publice stațiile de așteptare și curțile instituțiilor publice sunt dezinfectate regulat de un echipaj de profilaxie.

În privința desfășurării slujbei Pascale în noaptea de Înviere, Liuba Cojocaru ne-a spus că o decizie definitivă încă nu a fost luată.

„Preliminar, s-a decis ca slujba de Paști să se petreacă fără enoriași, doar cu prezența slujitorilor bisericii. Între ora 02:00 - 03:00, în noaptea de Înviere, se va permite sfințirea coșului de Paști. Pe strada principală din sat va merge preotul și va sfinți merindele. Vor fi prezenți polițiști și agenți de patrulare, care vor avea grijă ca să fie respectată distanța socială și alte măsuri de protecție.”

Liuba Cojocaru a subliniat, însă, că persoanelor aflate sub supraveghere și celor cu vârsta de peste 63 de ani, le este strict interzis să ia parte la activitățile de Paști.

Menționăm că, potrivit informațiilor oficiale, prezentate de Ministerul Sănătății, în Republica Moldova au fost înregistrate până astăzi 2049 de cazuri de infecție cu Covid-19 și 51 de decese.


Pub