Coronavirus: Rusia raportează 3.448 de noi cazuri de contaminare cu Covid-19, în ultimele 24 de ore

Rusia a raportat joi 3.448 de noi cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore, în creştere comparativ cu cele 3.388 raportate cu o zi înainte, informează Reuters.

Foto: https://www.middleeastmonitor.com/

Numărul total de cazuri de contaminări a ajuns în Rusia la 27.938.

De asemenea, 34 de oameni au murit în ultimele 24 de ore de Covid-19, ceea ce face ca numărul total de decese cauzate de această boală pe teritoriul Rusiei să ajungă la 232, a informat Centrul operativ rus pentru combaterea coronavirusului.

În acest context, ministrul rus al economiei Maxim Reşetnikov a anunţat că Federaţia Rusă va aloca mai mult de 2 trilioane de ruble (26,96 miliarde de dolari) pentru programul său anti-criză, menit să combată efectele pandemiei de coronavirus, transmite Agepres.

Oficialii ruşi s-au grăbit să impună măsuri de carantină şi izolare în ultimele două săptămâni pe întreg teritoriul ţării, urmând exemplul capitalei ruse Moscova, care a înregistrat cele mai multe cazuri de Covid-19.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat săptămâna aceasta că situaţia legată de epidemia de coronavirus „nu se ameliorează” în ţară.

Putin a cerut responsabililor ruşi să se pregătească de cel mai sumbru scenariu, menţionând că armata s-ar putea implica în viitoarele măsuri de combatere a epidemiei de Covid-19.


Pub