Distribuția cazurilor de Covid-19 printre angajații din sistemul de sănătate. Cei mai expuși sunt asistenții medicali

În Republica Moldova au fost confirmate, până astăzi, 515 cazuri de infectare în rândurile angajaților din sistemul de sănătate, dintre care cei mai expuși s-au dovedit a fi asistenții medicali și medicii.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), dintre cei 515 lucrători medicali infectați, 132 sunt medici, 186 sunt asistenţi medicali, 32 sunt felceri, 1 paramedic, 9 farmacişti și alte 155 de persoane din efectivul auxiliar de la instituțiile medicale.

Cei mai mulți angajați medicali infectați sunt din cadrul spitalelor raionale și asistența medicală urgentă din Soroca, unde s-au îmbolnăvit 112 angajați, spitalul din Ștefan-Vodă - cu 54, spitalul raional din Fălești - 34, și la spitalul din Glodeni, unde numărul cazurilor a ajuns la 33.

De menționat că astăzi a decedat o asistentă medicală de la spitalul raional din Fălești. Femeia de 68 ani a fost internată la data de 8 aprilie, la Institutul de Medicină Urgentă, cu mai multe boli cronice și a devenit cea de-a 4-a victimă din rândul angajaților din sistemul de sănătate.

La data de 27 martie, 2020 Ministerul Sănătății anunța decesul unei femei, care activa în calitate de medic de urgență la Chișinău, la 3 aprilie, a decedat un medic la Substația Medicală Urgentă din Soroca, iar la 4 aprilie a decedat un cardiolog, care activa în cadrul unei clinici private.


Pub