#primadată / Ce-au învățat cititorii Moldova.org să facă în carantină

Autoizolarea în care ne-am regăsit cu toții în ultimele luni a adus cu sine și multă creativitate. Dacă te-ai gândit că acum e momentul perfect pentru a face (în sfârșit!) un curs online, pentru a coace pâine cu maia sau a încerca un nou tip de sport care nu presupune ieșitul afară să știi că nu ești singur/ă.

Moldova.org și-a întrebat cititorii care sunt lucrurile pe care le-au făcut pentru prima dată în carantină și răspunsurile au fost surprinzătoare! Le poți vedea mai jos.

Dacă ai și tu lucruri pe care le-ai făcut #primadată și ești de acord să le publicăm, te rugăm să ni le trimiți pe poșta redacției [email protected] sau în comentarii.

1. Ecaterina Luțișina a făcut pentru prima dată aluat.

2. Veronica Cioaric a terminat doar în 13 zile o broderie la care a lucrat timp de un an.

3. Diana Mihuță a făcut pizza pentru #primadată.

84. Sergiu Bejenari a devenit “agronom de apartament”. A crescut un copăcel de grapefruit și a încolțit semințe de floarea-soarelui.

5. Dumitru Marian a făcut o supă-cremă pentru #primadată.

6. Olga Bîtcă ne povestește că a participat pentru #primadată la un hackaton IT, unde a discutat cu ingineri și savanți. Tot prima dată a discutat despre oferte comerciale din China, pentru a aduce în Moldova dispozitive medicale.

7. Dumtiru Colesnicov a folosit pentru #primadată sound cardul pe care l-a cumpărat acum 2 ani și tot pentru prima dată a folosit aplicația Reaper pentru a înregistra sunetul de chitară.

8. Cătălina Hasnaș face matematica regulat pe khanacademy de o lună de zile deja.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.