19:19:14 19.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Lucrările la gazoductul Ungheni-Chișinău vor fi efectuate în termenele stabilite: „Ultima decizie a autorităților de la Chișinău ne bucură”

Economie 16.04.2020 14:35 Vizualizări1584 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Lucrările la gazoductul Ungheni-Chișinău vor fi efectuate în termenele stabilite: „Ultima decizie a autorităților de la Chișinău ne bucură”


Lucrările privind construcția gazoductului Ungheni-Chişinău urmează a fi executate în termenele stabilite, susține Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

„Acţionăm pentru realizarea la timp a proiectelor strategice, în special a celor care vizează interconectarea Republicii Moldova la spaţiul european. Sper că în acest an (n.r. va fi dat în exploatare), obiectivul nostru este să respectăm termenele angajate, evident au fost şi vor mai fi întârzieri care sunt datorate situaţiei excepţionale în care ne aflăm şi care nu au fost prevăzute de nimeni când au fost asumate aceste termene”, a menţionat Ambasadorul României ieri-seară, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Daniel Ioniţă a salutat decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale care a autorizat accesul lucătorilor din România şi din Ucraina la şantierul aferent gazoductului Ungheni-Chişinău pe perioada instituirii stării de urgenţă în Republica Moldova.

„Ultima decizie a autorităţilor de la Chişinău ne bucură şi mă determină pe mine să sper că lucrurările se vor derula pe viitor. Aş dori să salut cu acest prilej măsurile luate de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale care a autorizat accesul lucătorilor din România şi din Ucraina la şantierul aferent gazoductului Ungheni-Chişinău. Lucrările au ajuns la faza la care ai nevoie de muncitori specialişti pe anumite tronsoane, această autorizare va permite continuarea acestui proiect strategic, ce este unul de interes nu doar pentru Republica Moldova, dar şi pentru regiune în ansamblu”, a spus Ambasadorul României la Chişinău.

Menționăm că acest gazoduct va avea o lungime de 120 de kilometri şi capacitatea de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md