VIDEO|Usatîi a demonstrat că Dodon minte cu nerușinare! Iată ce argumente a prezentat

by D M
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Nostru și primarul de Bălți, Renato Usatîi, a demonstrat că președintele Dodon a mințit când a spus că nu a fost expediată nicio solicitare de efectuare a unui zbor charter din China pentru transportarea materialelor de protecție destinate medicilor.

În cadrul unui interviu live pentru portalul nordnews.md, el a prezentat copia scrisorii oficiale pe care Fundația Renato Usatîi a expediat-o Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și, personal, șefului aceste instituții, Nicolae Furtună, care a și confirmat printr-un mail recepționarea mesajului. Momentul a devenit și mai stânjenitor pentru șeful statului după ce Usatîi a inclus secvența video în care Dodon neagă existența unei astfel de solicitări.

“Vă dați seama cât de nesimțit trebuie să fii ca să-ți faci capital politic blocând cea mai necesară marfă pentru medici? Astăzi se întâmplă să moară o soră medicală de la Spitalul din Fălești, a mai murit cineva din Bălți, din cauza că un…să nu-i spun pe nume, așteaptă să ia avion de la Moscova…de pe 15 aprilie l-a mutat pe 18 și acum să vedem dacă ajunge pe 18. Asta deja nu e politică ce face Dodon, ci crimă”, a spus revoltat Usatîi și a declarat că va sesiza instanțele de drept în legătură cu acest caz.

“O să sesizez organele de drept, pentru că prin decizia asta, Dodon și prietenii lui de la guvernare (n.r.de a bloca charterul pus la dispoziție de Usatîi) organizează și o fraudă a statului deoarece dacă aduceau marfa cu avionul pe care-l achitam eu, sinecostul marfii aduse în RM ar fi scăzut pe unele poziții cu 30%, pe altele, cu 50%. Cel puțin, ecranele de protecție ar fi ajuns în țară, cu tot cu vamă, cu câștigul agentului economic, la prețul de 17-18 lei și nu 55 așa cum le cumpără Guvernul”, a mai afirmat primarul de Bălți.

Liderul PN și-a afirmat disponibilitatea de a achita 210 mii euro pentru charterul din China, care să aducă materiale de protecție printre care costume, respiratoare, mănuși. Singura condiție era ca agenții economici să vândă marfa la sinecost. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...