(sondaj) 80 de procente dintre moldoveni și-au primit salariile fără amânări sau reduceri. Câți angajați au fost concediați

plic cu bani

În perioada de pandemie, aproximativ jumătate din populația țării nu lucrează, 20 % lucrează de acasă, iar 33 % lucrează la locul de muncă. Cu toate acestea, potrivit unui studiu realizat de CBX-AXA, la comanda IDIS Viitorul, 80 % dintre respondenți susţin că nu avut nici reduceri şi nici amânări de salariu pentru luna martie.

Jumătate dintre cei angajaţi sunt siguri că nu-şi vor pierde locul de muncă. Aceștia spun că au un loc de muncă sigur și stabil și nu au nicio îngrijorare în privința faptului ar putea fi concediați.

28 % sunt îngrijoraţi de o posibilă concediere, 10 % sunt aproape siguri că-şi vor pierde locul de muncă, iar 17 % declară că în luna curentă și-au pierdut locul de muncă.

Jumătate dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au rămas neschimbate și nu vor suferi modificări în următoarele luni. Totodată, aproape 10 % spun că veniturile lor au crescut şi vor continua să crească în următoarele luni comparativ cu 29 % care declară că veniturile lor s-au diminuat şi altele 10 % că s-au redus dramatic.

50 % dintre respondenți spun că trăiesc din veniturile curente și nu au economii, 27 % au economii nesemnificative, iar 11 % spun că au suficiente economiei pentru câteva luni.

Sondajul a fost realizat la telefon în perioada 31 martie-11 aprilie pe un eșantion de 1 104 persoane adulte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente