(foto) La UTM a început susținerea examenelor de licență online. Cum se descurcă studenții și profesorii

utm

Sistate anterior din cauza pandemiei, iată că trecem pe online și examenele de licență. Departamentul Economie și Management din cadrul Facultății Inginerie Economică și Business de la UTM a desfășurat într-un mod excelent, atât din punct de vedere organizațional, cât și tehnic, examenele de licență online pentru studenții specialităților Business și administrare și Contabilitate.

În conformitate cu Regulamentul privind organizarea examenului de finalizare a studiilor superioare de licență la UTM, examenele de licență au demarat cu proba teoretică la care, în zilele de 14 și 15 aprilie, s-au prezentat studenții programelor de studii 413.1 Business și administrare și 411.1 Contabilitate, transmite site-ul UTM.

La fel ca în cazul multor altor activități didactice, desfășurarea examenului la distanță a fost posibilă datorită implementării tehnologiilor informaționale, în cazul dat – a platformei Microsoft Teams, care a asigurat prezența online atât a studenților, cât și a președintelui și membrilor comisiilor de examinare.

„Practica utilizării platformei Microsoft Teams a demonstrat că soluții efective pot fi determinate în orice situație. Studenții au dat dovadă de competențe digitale avansate, iar membrii comisiilor au reușit să se adapteze rapid și să desfășoare examenul de licență la un nivel înalt”, spune decanul FIEB, Rafael Ciloci.

Fiecare student a susținut examenul în fața comisiei, fiind prezent online (video), iar membrii comisiei au ascultat expunerile, au pus întrebări și au apreciat cunoștințele și competențele profesionale demonstrate de către studenți. Totodată, studenții au fost informați despre oportunitatea de a urma și ciclul II universitar, studiile de master fiind extrem de necesare în vederea construirii carierei și avansării ulterioare în profesie.

Facultatea Inginerie Economică și Business are în derulare trei programe de studii de master: Administrarea afacerilor – cu 120 și 90 de credite transferabile (European Credit Transfer System – ECTS) – și Economia afacerilor imobiliare – 120 ECTS. Programe de o înaltă calitate a studiilor, având și un avantaj suplimentar – studii bazate pe diploma dublă cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, România.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente