‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDe la începutul anului, Moldova a importat de două ori mai mult decât...

De la începutul anului, Moldova a importat de două ori mai mult decât a exportat. Care mărfuri au fost cele mai solicitate

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În ianuarie-februarie 2020 Republica Moldova a exportat mărfuri în valoare de 464,8 de milioane dolari, pe când importurile au constituit 864,8 milioane dolari. Potrivit datelor anunțate de Biroul Național de Statistică (BNS) importurile au crescut față de perioada corespunzătoare din anul 2019 cu 4%, iar în cazul exporturilor s-a înregistrat un volum inferior cu 2,3%.

În structura exporturilor, primele trei poziții sunt ocupate de produsele alimentare și animale vii (28,5%), mașini și echipament pentru transport (21,3%) și articolele manufacturate diverse(19,9%).

Totodată s-au diminuat exporturile de fier și oțel, carne și preparate din carne, produse medicinale și farmaceutice, tutun brut și prelucrat, mașini și aparate specializate pentru industriile specifice și au crescut cele la grăsimi și uleiuri vegetale fixate, brute, rafinate sau fracționate, legume și fructe, animale vii și produse chimice organice.

Spre deosebire de anii precedenți, anul acesta Republica Moldova a diminuat importurile de gaz și produse industriale obținute din gaz, produse medicinale și farmaceutice, vehicule rutiere, energie electrică și metale neferoase, dar a sporit importurile de îngrășăminte minerale sau chimice, petrol, produse petroliere și produse înrudite fier și oțel, semințe și fructe oleaginoase.

În perioada de referință s-au micșorat exporturile cel mai semnificativ în Turcia, Italia, România, Federația Rusă, Belarus, Regatul Unit, dar s-au majorat în Republica Cehă, Portugalia, Elveția, Bulgaria și Polonia.

Republica Moldova a importat mai mult din Turcia, România și Polonia, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, iar importurile din Federația Rusă, Austria și China s-au diminuat.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›