Liderul PN, Renato Usatîi, nu exclude proteste față de actuala guvernare, la care ar putea participa chiar și cei ce l-au susținut pe președintele Dodon

by D M
Distribuiti mai departe...

Primarul de Bălți, Renato Usatîi a criticat din nou lipsa de atitudine a guvernării, și în special a președintelui Igor Dodon, în ce privește depășirea crizei provocată de pandemia de coronavirus. Într-o postare pe Facebook el scrie că Moldova stă pe marginea prăpastiei și că numai Dodon și orbii nu văd asta. El mai acuză autoritățile că nu susțin în niciun fel oamenii rămași fără surse de venit în urma instituirii stării de urgență. Liderul PN mai afirmă, cu trimitere la previziunile economiștilor, că viitorul nu este deloc roz, din contră, iar situația financiară proastă i-ar putea determina pe oameni să-și manifeste protestul.  

Poate Dodon și regimul său să impună ce fel de restricții vrea, dar revolta poporului flămând nu o va putea opri, iar acest moment simt că este tot mai aproape”, spune Usatîi.

Liderul PN nu exclude chiar că masei de oameni se vor alătura și cei care l-au susținut pe Dodon, iar motivul pentru care ar face acest pas pare cum nu se poate de firesc. 

În loc să se gândească la măsuri sociale, având în vedere situația critică din țară, repară memorialul “Eternitate” cu milioane de lei, în speranța că electoratul său o să-l susțină în continuare pe principiul ideologiei. Nici acum Dodon nu încetează să separe poporul, pe care eu nu l-am diferențiat niciodată și care o să se unească împotriva acestui nesimțit, pentru că sentimentul foamei îl simt toți la fel”, se arată convins Usatîi, care îi reproșează președintelui că cele 2 milioane de lei cheltuite până acum pe lucrările de reparație a monumentului puteau fi împărțite oamenilor.

Banii puteau fi cheltuiți cu același succes pentru mâncare. Da, pentru mâncare, pentru că la asta se gândesc acum sute de familii de moldoveni. Băncile au amânat plata creditelor, dar poate tu nu știi, Dodon, că moldovenii au de întors credite luate de la companiile de microcreditare. Iar ei sunt foarte mulți. Da, unele au făcut vacanță la credit, dar altele așteaptă să le fie întorși banii. Faci briefinguri ca să nu dai ochii cu jurnaliștii, să nu-ți poată fi puse întrebări incomode ție și guvernului tău. Cine trebuie să se îngrijească de acești oameni, dacă nu statul? Dimpotrivă, ca să arăți până la capăt cât de prost sau incompetent ești, îndemni agenții economici să se împrumute, deși le e clar și copiilor de grădiniță că nu există o perspectivă de rambursare a datoriilor, iar previziunile adevăraților economiști sunt tot mai sumbre.” 

Totodată, primarul de Bălți îl întreabă pe șeful statului când are de gând să le dea pensionarilor indemnizația în valoare de 700 de lei, promisă de sărbători.  

Se apropie sărbătorile pascale. Să vedem ce-o să faci, tovarășe Dodon. De indemnizația unică acum au nevoie nu numai pensionarii, ci toată lumea. Unde-ți este planul pentru ieșirea din criză, Dodon, un plan clar și concis. Enumeră pe puncte ce vrei să faci. Poți să te inspiri dintr-o postare de-a mea. Pentru binele oamenilor, nu mă supăr”, spune în încheiere Renato Usatîi.

De altfel, nu ar fi pentru prima dată când șeful statului s-ar inspira din ideile unui concurent politic. El a mai făcut-o și în noiembrie trecut când și-a prezentat inițiativele sociale. Potrivit ProTV Chișinău, unele au fost inspirate din programul fostului premier, Maia Sandu, iar altele mai fusese văzute la democrați.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...