La Chișinău vor fi activate încă două laboratoare de testare a bolnavilor de Covid-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) întreprinde acțiuni de extindere a rețelei de laboratoare pentru testarea bolnavilor de Covid-19, iar în timpul apropiat, încă două platforme de testare vor fi deschise în capitală. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Foto: UNIMEDIA

„Extindem rețeaua de laboratoare, este funcțional laboratorul din Bălți, pregătim și laboratorul din Cahul. Vor fi activate încă două platforme de laborator în municipiul Chișinău.”, a declarat Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul Covid-19

Ce ține de consumabile pentru laboratoare, ministra a subliniat că teste sunt suficiente la moment și urmează să vină și lotul de teste care a fost procurat din China.

Totodată, Dumbrăveanu a declarat că cele 135 de cazuri care au fost diagnosticate în baza criteriilor clinico-epidemiologice și care se tratează la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie, vor fi testate la un laborator.

Menționăm că astăzi, 15 aprilie 2020, Republica Moldova a depășit pragul de 2 mii de cazuri de infecție cu Covid-19, după ce au fost testate pozitiv încă 115 persoane. Tot astăzi, au decedat încă trei pacienți bolnavi de Covid-19.


Pub