Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Comunicarea administrației municipale cu instituțiile medicale antrenate în tratarea bolnavilor de coronavirus

   1773

Primăria municipiului Chișinău informează că administrația publică locală comunică zilnic cu instituțiile medicale: spitale, asociații medical-teritoriale, precum și cu șefii instituțiilor de profil, pentru a     identifica problemele curente și a acționa cu maximă operativitate pentru evitarea situațiilor de criză.

Totodată, municipalitatea, în comun cu reprezentanții sferei ocrotirii sănătății, examinează scenarii ce pot fi implementate în vederea anticipării situațiilor neprevăzute, în perioada de epidemie prin coronavirus.

Managerii instituțiilor medicale au dat asigurări că în prezent sunt asigurați cu necesarul de medicamente, echipamente și consumabile. În context, e de menționat că, potrivit medicilor, pacienții cu COVID-19 conștientizează situația în care se află și urmează recomandările specialiștilor.

Totodată, primarul general, Ion Ceban, a fost informat că la Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil au fost prelevate probe pentru COVID, iar rezultatele vor fi gata până la sfârșitul zilei. Personalul instituției este echipat corespunzător, iar beneficiarii sunt asigurați cu cele necesare pentru a depăși situația de carantină impusă începând de luni, 13 aprilie, a.c.

Edilul capitalei a menționat că reprezentanții Primăriei depun o muncă enormă, în contextul prevenirii și combaterii epidemiei de coronavirus. „Grija noastră față de doctori, rămâne a fi una prioritară. În această perioadă, cadrele medicale beneficiază, după necesitate, de transport gratuit, de cazare și hrană. Mai mult, am dispus ca lucrătorii medicali din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice municipale să fie testate la COVID-19. Acest proces deja este în desfășurare", a mai menționat primarul general.