Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova te invită la terapie cu povești pe timp de pandemie

usm

La inițiativa membrilor Clubului de lectură universitar al Facultății de Litere, USM, în data de 10 aprilie 2020 a demarat proiectul „Recitind povești românești”. Acesta vine să demonstreze o dată în plus faptul că și pe timp de pandemie, când ne aflăm cu toții în autoizolare, comunitatea academică nu încetează să promoveze cultura și valorile morale veridice.

Studenții filologi au venit cu frumoasa inițiativă de a citi povești copiilor, cărora în această perioadă le lipsește socializarea și care au nevoie de activități diverse pentru a-i ține departe de dorința de a ieși afară. Astfel, începând cu ziua de 10 aprilie, în fiecare seară la ora 20.00 pe paginile de Facebook a USM și a Facultății de Litere va fi distribuită câte o poveste românească, o legendă, baladă sau fabulă care să readucă spiritul fascinant, decent și nemuritor al acestora în casele dumneavoastră.

Iar pentru că a citi un basm necesită măiestrie și reprezintă o adevărată artă, inițiatorii vor demara proiectul anume prin această componentă a tezaurului neamului, basmul fiind unul dintre cele mai vechi manifestări specifice culturii spirituale ale poporului nostru.

Contextul impune ca în această perioadă să aibă nevoie și adulții de povești, de credință în miracole, în finaluri optimiste, în triumful Binelui, Luminii asupra Răului, Întunericului. Iată de ce studenții Facultății de Litere a Universității de Stat din Moldova vă invită la o terapie cu povești, un mod eficient de a sorbi din înțelepciunea veacurilor și de a ne convinge de faptul că putem ieși învingători, verticali, vindecați și luminați din această pandemie.

Sunteți invitați să recitiți povești românești împreună cu USM, de la mic la mare, în fiecare seară aici și să vă reamintiți că poveștile reflectă conștiința noastră, ne concentrează pe înțelepciune și standarde morale înalte!

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente