Doc // Un deputat sesizează Procuratura Generală privind exportul echipamentului de protecție: „Asistăm la acte de corupție fățișe”

Anticoruptie.md
15/04/2020

Deputatul Octavian Țîcu a anunțat miercuri că va sesiza Procuratura Generală în legătură cu exportul comercial al echipamentelor de protecție în Polonia. Parlamentarul consideră că, scutirea de la interdicția de export a salopetelor/combinezoanelor medicale de protecție în situația în care Republica Moldova este nevoită să importe astfel de echipamente dovedește premeditarea de la nivelul premierului Chicu.

Țîcu a făcut și o interpelare către Ion Chicu și Comisia Situații Excepționale, în care a solicitat, între altele, informații despre motivul pentru care exportul de salopete de protecție a fost exceptat din lista echipamentelor ce nu pot fi exportate pe perioada pandemiei. „Pur și simplu asistăm cu toții la acte de corupție fățișe ce nu mai pot fi tolerate”, a scris deputatul într-o postare pe Facebook.

Amintim că, în plină criză pandemică, când spitalele moldovenești se confruntă cu o lipsă de echipamente de protecție împotriva coronavirusului, iar autoritățile din Republica Moldova cheltuie milioane din bani publici pentru importul acestora, un agent economic din Bălți exportă în Polonia salopete de protecție. Exportul echipamentelor a avut loc cu două curse avia, operate de compania Ryanair, la 11 și, respectiv, 14 aprilie. Combinația s-a făcut în plină interdicție pentru exportul de echipamente de protecție, nu fără concursul autorităților, care se spală pe mâini și spun că au pus interdicție la exportul de mănuși și măști, dar nu și de salopete.

Anticoruptie.md
15/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii