Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
14.04.2020

Numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 1934

Numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 1934

Astăzi, 14 aprilie curent, au fost înregistrate 87 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 465 probe, dintre care un caz de import şi 86 sunt cu transmitere locală. 1799 de cazuri au fost confirmate în condiții de laborator și 135 persoane sunt tratate la domiciliu (depistate conform criteriilor clinice epidemiologice), astfel numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 1934.

12 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în Transnistria. În total, 161 cazuri de infecție sunt înregistrate în această regiune.

Din numărul total de cazuri din această zi, 29 sunt lucrători medicali: asistenți medicali - 12, medici - 10, farmaciști - 1, personal auxiliar – 6. Pâna la ziua de azi, au fost confirmate 481 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate.

Pe parcursul zilei de azi au fost înregistrate alte două decese. Este vorba despre o femeie de 69 de ani, din r. Glodeni, comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

În al doilea caz este vorba despre o femeie de 77 de ani din or. Sîngerei, comorbidități: insuficiență cardio-respiratorie, edem cerebral.

După ședința din această seară a Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, a fost anunțat că la finele săptămânii curente, în Republica Moldova urmează să ajungă un avion, pus la dispoziția autorităților moldovenești de Federația Rusă, cu un lot de peste 53 tone de ajutor umanitar oferit de Republica Chineză.Tot până la finele săptămânii vor fi aduse testele achiziționate de stat, dar și consumabilele necesare instituțiilor medicale.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, până la ziua de azi, 134 persoane au fost tratate şi 38 persoane au decedat din cauza COVID-19.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus