(foto) Prima zi de carantină la Glodeni: Polițiști, pompieri și militari, direcționați pentru a ține locuitorii sub monitorizare

Orașul Glodeni a intrat, începând de astăzi, în carantină, potrivit Dispoziției nr.17 a CSE. Pentru ca locuitorii să asigure respectarea măsurilor de protecție, mai mulți polițiști, pompieri și militari au fost direcționați în localitate, iar pe durata următoarelor 14 zile, în cazul în care nu se extinde perioada de carantină, vor monitoriza situația în localitate.

Foto: IGP

Pentru a menține securitatea locuitorilor din Glodeni, vor activa 54 de persoane, printre care angajați ai IGSU, IGP, IGC, dar și Forțele Armate, cu 12 unități de tehnică. Tot în localitate, vor funcționa 3 posturi fixe, dar și 2 filtre mobile.

Pe lângă acțiunile de monitorizare, angajații IGSU, începând de astăzi, informează cetățenii cum să se protejeze pentru a nu contamina virusul. Echipajele mobile cu autospeciale de intervenție difuzează spoturi destinate cetățenilor, despre importanța respectări regimului: sunt rugate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să anunțe autoritățile în caz de suspecție de infectare cu noul virus.

Potrivit unui comunicat al IGP, acțiunile organizate de salvatori, polițiști, carabinieri și soldații au drept scop asigurarea securității locuitorilor orașului, dar și acordarea suportului necesar autorităților publice de la fața locului. Acestea vor dura pe toată perioada de menținere a carantinei.

CSE a decis ieri instituirea regimului de carantină la Glodeni.

Sâmbătă, la Glodeni au fost înregistrate cele mai multe cazuri, de pe teritoriul țării, și anume 25.

Ministerul Sănătății a anunțat, ieri dimineață, despre un alt deces, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 70 de ani, originar din Glodeni.

Glodeni / Sursa:IGP
Glodeni / Sursa:IGP
Glodeni / Sursa:IGP
Glodeni / Sursa:IGP


Pub