Persoanele cu Covid-19, care se tratează la domiciliu sau cele aflate în autoizolare, vor fi monitorizate online

Persoanele care au fost testate pozitiv la Covid-19 și se tratează la domiciliu, care sunt cu suspecție la Covid-19 ori sunt în autoizolare, vor fi monitorizate printr-un sistem online. Platforma, care va fi lansată de primărie, va permite pacienților bolnavi să introducă zilnic date despre starea lor de sănătate, care va fi ulterior evaluată de medicii de familie.

Foto: primaria.md

Potrivit unui comunicat emis de primăria municipiului Chișinău, platforma va permite medicilor de familie din capitală să aibă acces la un centru unic/instituțional, unde vor fi colectate și introduse toate informațiile cu privire la persoanele care necesită monitorizare la domiciliu.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că inițiativa vine să rezolve problema colectării informațiilor cu privire la starea de sănătate a pacienților, datele fiind centralizate.

„Platforma online va oferi medicilor posibilitatea de a monitoriza starea pacienților la distanță, iar în caz de urgență, să fie redirecționați către instituțiile abilitate", a precizat edilul.

De menționat că, persoanele care nu vor avea posibilitatea să introducă datele online, vor fi contactate telefonic de medicii de familie.

Proiectul-pilot va fi aplicat inițial în sectorul Buiucani al capitalei.

Începând cu ziua de 11 aprilie, pacienții cu forme ușoare nu au fost transportate la spital și li se administrează tratament la domiciliu, starea sănătate fiind monitorizată de medicul de familie. Până în prezent, 135 de persoane se tratează la domiciliu.


Pub