„Comunitatea contează!” - Peste 3500 de prânzuri calde au fost livrate persoanelor în etate și social vulnerabile

„Comunitatea contează”, o campanie socială inițiată de Asociația Patronală „MĂR” în cooperare cu inițiativa „Împreună împotriva COVID-19” și Fundația „Regina Pacis” continuă pentru a treia săptămână consecutiv. În acest timp, mai mulți agenți economici s-au alăturat campaniei pentru a susține inițiativa de a oferi un prânz persoanelor dezavantajate.

Foto: Comunitatea contează

Mesele calde sunt oferite zilnic, la peste 220 de bătrâni și persoane vulnerabile, care sunt predispuse riscului de infectare cu Coronavirusul de tip nou și care nu-și pot părăsi locuințele pentru a cumpăra produse alimentare.

„Din păcate, lista beneficiarilor care au nevoie de ajutorul nostru continuă să crească. Aproape zilnic, primim din ce în ce mai multe solicitări de la persoanele în vârstă care se află într-o situație extrem de dificilă. Mulți dintre ei se deplasează greu sau suferă de afecțiuni severe. De aceea, ajutorul oferit sub formă de prânzuri este de neprețuit. Îi îndemnăm pe toți agenții economici și persoanele de rând cărora le pasă, să se alăture campaniei. Sprijinul Dvs. îi va ajuta pe acești oameni să depășească această perioadă dificilă ", a spus Jazgul Ozorov, voluntar al inițiativei „Împreună Împotriva COVID-19.”

Campanie / Sursa:Comunitatea contează
Campanie / Sursa:Comunitatea contează

Pe de altă parte, această inițiativă vine în susținerea muncitorilor din sectorul HoReCA care își păstrează salariul, în condițiile în care multe localuri și-au suspendat complet activitatea din cauza situației de urgență.

„Aș dori să notez contribuția proprietarilor restaurantelor, care au răspuns prompt la inițiativa noastră, și au oferit un „meniu social” la un preț foarte accesibil de doar 27 de lei. „Comunitatea Contează” este un adevărat exemplu de mobilizare. Pe de o parte sunt agenții economici care au donat bani pentru prânzuri, iar pe de altă parte sunt muncitorii localurilor care prepară bucatele și pot câștiga bani pentru a-și întreține familiile. Desigur, implicarea voluntarilor care livrează zilnic sute de prânzuri, este crucială. Sperăm că în viitorul apropiat se vor implica cât mai multe persoane. Un prânz cald la prețul unei cești de cafea, astăzi poate ajuta la menținerea sănătății persoanelor vulnerabile sau chiar la salvarea unei vieți”, a declarat Aneta Zasavițchi, președinta Asociației Patronale „MĂR”.

Campanie / Sursa:Comunitatea contează

Orice agent economic sau persoană fizică se poate alătura campaniei „Comunitatea contează!” și poate sprijini persoanele în etate sau social vulnerabile prin intermediul sectorului HoReCa.

Puteți contribui la suplinirea numărului necesar de prânzuri, prin transfer, pe contul asociației:

AP Asociația Națională a Restaurantelor si a Localurilor de Agrement din Republica Moldova

IBAN: MD70EX0000002251645749MD

C.f: 1013620007846

C.b: EXMMMD22404

Pentru detalii, puteți telefona la nr: +373 68 666 333 Aneta Zasavițchi


Pub