Echipamente medicale și consumabile necesare, donate Centrului Covid-19 din Chișinău

În contextul situației de criză, generată de pandemia COVID-19, Kaufland Moldova își continuă eforturile de solidarizare și ajutor pentru cei care sunt în prima linie de luptă cu Coronavirusul de tip nou. Astfel, în cadrul campaniei „Împreună pentru voi!”, inițiată de către Asociația Moldova AID, Kaufland a susținut Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu o donație în valoare 1 077 000 MDL. Din suportul financiar oferit, au fost achiziționate o parte din echipamentele medicale și consumabilele necesare pentru Centrul COVID-19 din Chișinău.

Foto: Kaufland

Astăzi, 14 aprilie a avut loc predarea primului lot de echipamente și consumabile în valoare de aproximativ 500.000 MDL: un defibrilator/monitor, 5 aparate ECG (cu toate consumabilele necesare), 500 de litri de dezinfectant, 500 de litri de săpun și 20.000 de mănuși medicale. Totodată, au fost donate și 1000 seturi de costume de protecție (cu măști și botoșei).

Ajutoare / Sursa:Kaufland
Donație / Sursa:Kaufland

„În aceste momente de criză, cred că este de datoria fiecăruia să ajute și să se implice, în măsura posibilităților, ca împreună, să depășim cât mai rapid această perioadă grea. Responsabilitatea este parte a ADN-ului nostru corporativ și nu rămânem indiferenți față de comunitatea în care activăm și care acum se confruntă cu o criză fără precedent. Împreună – astăzi înseamnă mai mult ca niciodată”, a menționat Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova.

În timpul apropiat, Kaufland Moldova urmează să doneze și a doua tranșă de echipamente și consumabile, în valoare de peste 500.000 MDL.

„Platforma de susținere a cadrelor medicale „Împreună pentru voi!” exprimă recunoștință partenerului de campanie, compania Kaufland, pentru implicare activă în combaterea COVID-19. Acțiunea dată este un model de înaltă responsabilitate socială față de cetățenii țării noastre, dar și un suport real de protecție pentru toți cei aflați în prima linie a pandemiei, cărora la mulțumim pentru curaj și profesionalism.”, a menționat Ana Racu, membru al Comitetului ONU împotriva torturii, activist civic.

În astfel de momente dificile pentru toți, implicarea, solidarizarea și responsabilitatea fiecăruia dintre noi poate aduce schimbarea spre bine. Împreună vom reuși să-i ajutăm pe toți cei care își pun viața în pericol pentru noi și au grijă de sănătatea noastră.

Donație / Sursa:Kaufland
Donație / Sursa:Kaufland

„Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ține să aducă mulțumiri companiei Kaufland și platformei „Împreuna pentru voi!” pentru donație, evidențiind necesitatea stringentă a acestor echipamente medicale și de protecție pentru spitalul Covid-19.”, a subliniat Andrei Cazacu, reprezentantul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Kaufland Moldova a oferit un suport în valoare de peste 2 milioane de lei instituțiilor naționale și municipale, care se află în prima linie de luptă împotriva COVID-19, pentru procurarea echipamentului medical și a consumabilelor. Totodată, Kaufland Moldova a donat un lot de 5.000 de teste pentru depistarea COVID-19 (seturi de recoltare pentru exudat nazal și faringian/ mediu transport viral).

#Ajut #ResponsabilitateaFaceDiferenta #ImiPasa


Pub