Agent economic din Chișinău, sancționat cu 50 de mii de lei: 50 de litri de alcool, fără acte de proveniență și grupuri de persoane, deservite în incinta magazinului

Un agent economic din sectorul Ciocana, proprietar al unui magazin, a fost sancționat cu o amendă de 50 de mii de lei, după ce polițiștii au depistat 50 de litri de alcool, fără acte de proveniență, iar în incinta punctului comercial se adunau grupuri a câte 4-5 persoane, unde consumau băuturi alcoolice.

În urma descinenderilor efectuate de polițiști, aceștia au depistat 50 litri de alcool în asortiment care era îmbuteliat în sticle de diferite dimensiuni fără acte de proveniență și de o calitate dubioasă.

Totodată, în incinta magazinului, se adunau grupuri a câte 4-5 persoane, care consumau băuturi alcoolice.

Proprietarul, pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combaterea a bolilor emidemice a fost amendat cu 50000 lei, iar în baza unei dispoziției emisă de pretorul sec. Ciocana, punctul comercial a fost demontat și evacuat.

Potrivit ultimelor date acumulate de IGP, din momentul aprobării hotărârilor Comisiei Naționale pentru Situații de Urgență, pe teritoriul municipiului Chișinău au fost întocmite în total 620 procese – verbale din acestea – 13 sunt agenți economici care nu s-au conformat cerințelor și măsurilor impuse prin hotărârile respective, iar în 607 de cazuri sunt vizate persoanele fizice care nu au respectat măsurile de prevenire a virusului.


Pub