(video) Peste 15 mii de persoane care au revenit în Republica Moldova sunt în autoizolare

Potrivit ultimelor date ale MAI, 15 mii de moldoveni care au revenit în țară sunt în autoizolare pentru 14 zile, iar altepeste 7800 au fost verificate la domiciliu, anunță șeful statului, Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă.

Foto: UNIMEDIA

UNIMEDIA transmite live

Igor Dodon a anunțat că la sfârșitul acestei săptămâni, din China va fi livrat un lot de 53 tone de produse necesare pentru gestionarea acestei situații: 80 de mii de teste, 280 de mii respiratoare, peste 600 mii perechi de mănuși, ecrane de protecție-20 de mii ș.a.

Totodată, a precizat că dacă continuă această dinamică a situației, vor face tot posibil ca unele activități economice să fie reluate în timpul ce urmează.

„Avem confirmări că în unele zone economice libere și-au reluat activitatea unele întreprinderi mare, industria producătoare de mașini a venit cu comenzi pentru RM și mii de angajați au revenit la muncă, cu respectarea măsurilor de protecție. Am discutat suplimentar cu băncile comerciale, după mesajul de ieri cu dobânzile bancare, ca băncile să fie mai deschise pentru credite care urmează să le solicite antreprenorii”, a spus șeful statului.


Pub