Perioada de depunere a cererilor pentru ajutorul de șomaj a fost prelungită

Perioada pe primire a celor care vor să primească ajutor de șomaj a fost prelungită, anunță șeful statului. Potrivit datelor oficiale, în ultimele zile 3812 de persoane s-au fost înregistrate.

Foto: UNIMEDIA

„În pofida dezbaterilor referitor la proiectul pentru care și-a asumat Guvernul responsabilitatea, CSE a decis să prelungească primirea cererilor a celor care vor să primească ajutor de șomaj. La această etapă sunt 21 mii șomeri, dintre care în ultimele zile s-au înregistrat 3812 persoane, în fiecare zi câte 400-500 se adresează”, a spus șeful statului, Igor Dodon.

Amintim că la începutul lunii aprilie, autoritățile anunțau că cetățenii reveniți de peste hotare vor putea beneficia de ajutorul de șomaj oferit în Republica Moldova, majorat până la suma de 2.775 lei, în urma proiectului de lege pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. Asta chiar dacă nu dețin stagiul de cotizare în sistemul de asigurări sociale ale RM.

Pe 8 aprilie, autoritățile au anunța că de suma de 2.775 lei vor beneficia doar cetățenii care dețin stagiul de cotizare în sistemul de asigurări sociale ale RM. Ceilalți vor trebui să își procure întâi polița de asigurare medicală, pentru a avea și ei dreptul la indemnizația respectivă.


Pub