Numărul de polițe medicale procurate în luna aprilie curent, de 7 ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut

În luna aprilie, numărul de polițe procurate de cetățenii RM a crescut de 7 ori, comparativ cu aceeși perioada a anului trecut, potrivit datelor oficiale, care au fost prezentate astăzi, după ședința Centrului Unic de Comandă, de către șeful statului, Igor Dodon.

Foto: simbol

Potrivit acestuia, doar în primele 13 zile ale lunii aprilie au fost procurate 2100 de polițe de asigurare medicală, reamintind că toți care intră în țară semnează declarație pe propria răspundere că vor procura polița.

Amintim că pe 4 aprilie, Ion Chicu a declarat că polița de asigurare medicală rămâne obligatorie pentru toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent că se află în țară sau revin acum din străinătate, iar cei care nu o dețin riscă amenzi usturătoare, în conformitate cu legea.

Totodată, conform modificărilor din 8 aprilie, de ajutorul de șomaj pot beneficia doar cetățenii care dețin stagiul de cotizare în sistemul de asigurări sociale ale RM. Ceilalți vor trebui să își procure întâi polița de asigurare medicală, pentru a avea și ei dreptul la indemnizația respectivă.


Pub