Țara în care se folosesc băuturi alcoolice pentru dezinfectarea mâinilor în spitale, în lipsa dezinfectanţilor

Băuturile alcoolice tari pot fi utilizate, „dacă este absolut necesar”, pentru dezinfectarea mâinilor în spitalele din Japonia, care se confruntă cu o penurie de dezinfectanţi, au precizat autorităţile sanitare din această ţară, potrivit AFP, la care face referire Agerpres.

Foto: fierceelectronics.com

Băuturile spirtoase care conţin un procent de alcool cuprins între 70% şi 83% pot fi folosite pentru dezinfectarea mâinilor, potrivit noilor reguli adoptate printr-un document emis de Ministerul japonez al Sănătăţii.

Un astfel de conţinut ridicat de alcool se regăseşte în anumite sortimente de votcă, însă băuturile japoneze precum sake şi shochu, cu un conţinut maxim de alcool cuprins între 22% şi respectiv 45%, sunt departe de a corespunde cerinţelor.

Anumiţi producători de sake au demarat producţia de băuturi tari, pentru a da curs cererii de dezinfectanţi.

Gigantul japonez de băuturi Suntory a început producţia de dezinfectanţi, dar în Statele Unite, ţara cel mai grav afectată de pandemie.

Potrivit reglementărilor din Japonia, soluţiile dezinfectante trebuie să aibă un conţinut de alcool cuprins între 76,9% şi 81,4%. Peste această marjă, sunt mai puţin eficiente şi trebuie diluate, au explicat responsabili din domeniu.

Japonia nu pare pentru moment grav afectată de pandemia care a făcut ravagii în Europa şi Statele Unite, dar creşteri recente în numărul cazurilor recenzate, în special în Tokyo, au creat îngrijorare.

În arhipelagul nipon au fost raportate peste 7.600 de cazuri de infectare şi 109 decese provocate de coronavirus.

Spitalele şi azilurile pentru bătrâni, care se confruntă cu dificultăţi în găsirea dezinfectanţilor pe bază de alcool, au făcut apel la guvernul japonez să găsească soluţii alternative.


Pub