Pagina oficială a Municipiului Chișinău

IMSP „Spitalul Clinic Municipal nr. 1" a beneficiat de o donație sub formă de echipament medical, pentru tratarea pacienților cu COVID

   2306

Primăria municipiului Chișinău informează că  IMSP „Spitalul Clinic Municipal nr. 1" a beneficiat de o donație sub formă de echipament medical, ce va fi utilizat pentru tratarea pacienților cu COVID-19, din partea unei companii distribuitoare de energie electrică.  

Lotul de echipamente medicale, în valoare de cca 362 mii lei, include 4 monitoare Medical Compact 7, un electrocardiograf cu 3 canale MAC 600, cu interpretare și 2 pompe pentru infuzie S300. Donația a fost transmisă astăzi, în cadrul unui eveniment oficial, cu participarea primarului general, Ion Ceban, a reprezentanților agentului economic și conducerea instituției medicale.

Edilul capitalei a mulțumit furnizorului de energie electrică din Republica Moldova pentru suportul acordat, menționând că dotarea instituțiilor medicale cu aparataj performant este una din condițiile ce favorizează intervenția promptă a doctorilor și respectiv, salvează viețile pacienților. „Mulțumesc tuturor celor care răspund apelului nostru și ne ajută pentru a depăși situația cauzată de infecția COVID. Sunt sigur că utilajul medical primit din această donație va putea fi utilizat și după perioada de criză", a menționat Ion Ceban.

În cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 au fost pregătite 90 de locuri pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19, iar în caz de necesitate numărul de paturi poate fi completat până la 150. În prezent, în spital sunt internați 71 de pacienți cu coronavirus.