Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

14 Apr. 2020 / 18:33

Investiţiile în infrastructură vor fi un element important de resuscitare a economiei naţionale, declaraţie

Investiţiile în infrastructură vor fi un element important de resuscitare a economiei naţionale şi de creştere a oportunităţilor investiţionale după criza epidemiologică. Este mesajul transmis de premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferinţe online cu ambasadorul Uniunii Europene (UE) la Chişinău, Peter Michalko şi şeful Reprezentanţei Băncii Europene de Investitii (BEI) în Moldova, Antonio Castillo, relatează Mesager.

Ion Chicu a vorbit despre programul Guvernului de a investi în infrastructură în 2020, în special în infrastructura rutieră. Criza epidemiologică şi impactul acesteia asupra economiei naţionale determină investiţiile în infrastructură drept un element important de resuscitare a economiei naţionale şi de creştere a oportunităţilor investiţionale ulterioare în Moldova.

Ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko, a salutat intenţiile de a investi în dezvoltarea infrastructurii rutiere naţionale şi a menţionat că finanţarea oferită de BEI şi alte instituţii financiare europene sunt o soluţie foarte bună în acest sens.

Antonio Castillo a comunicat despre intenţia BEI de a susţine investiţiile Guvernului în infrastructură şi despre oportunităţile de a atrage co-finanţare pentru proiecte din partea BERD.

Anatol Usatîi, secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, a prezentat detalii despre segmentele de drumuri prioritizate de Executiv, a informat despre etapa de pregătire a documentaţiei de proiectare, a studiilor de fezabilitate şi de impact asupra mediului. Au fost discutate detalii despre procesul de aplicare pentru finanţarea BEI a proiectelor de infrastructură, apreciate următoarele etape şi termenii de realizare.

Reprezentatul BEI a informat despre etapa de pregătire a locomotivelor pentru CFM contractate în cadrul unui proiect finanţat de BEI şi BERD, dar şi despre contractarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii feroviare pe segmentul Bender - Giurgiuleşti.

Comentarii