11:56:39 25.04.2024
Stiri

DONAȚIE pentru Spitalul Clinic din Bălți din partea Episcopiei de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei. Mitropolia Moldovei așteaptă ajutor din partea statului pe timp de pandemie

Știri 14.04.2020 08:40 Vizualizări1521 Autor: Ziarul National
DONAȚIE pentru Spitalul Clinic din Bălți din partea Episcopiei de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei. Mitropolia Moldovei așteaptă ajutor din partea statului pe timp de pandemie


Clericii Episcopiei de Bălţi a Mitrolpoliei Basarabiei, dar și o familie de enoriași basarabeni stabiliți în Canada au oferit 10 000 de lei Spitalului Clinic din Bălţi, pentru procurarea celor necesare în lupta cu pandemia COVID -19. Alte zece mii de lei vor fi oferite spitalului din Glodeni, unde este un nou focar de coronavirus.

Preasfinţitul Antonie, Episcop de Bălţi al Mitropolia Basarabiei, chemă la solidaritare. „În fata acestei molime suntem chemaţi să arătăm solidaritate ca împreună să învingem aceasta boală. Este de datoria noastră să fim aproape de medici si politişti, care sunt în prima linie”, a spus acesta, citat de tvrmoldova.md.

Absolvent al Universităţii de Medicină, Episcopul Antonie ştie ce înseamnă eforul depus de medici în aceste momente, pentru a salva vieţi: „Chiar dacă nu practic medicina, în suflet am rămas alături și mă strădui să fiu solidar cu ei. Ei sunt eroii noștri. Poate această pandemie este lăsată pentru a descoperi cine sunt medicii și ce fac ei pentru noi”.

Pe lângă ajutorul financiar, spitalele din Bălţi şi Glodeni au primit din partea Episcopiei şi fructe pentru personalul medical. Săptămâna trecută, clericii Episcopiei de Bălţi a Mitropoliei Basarabia au mai donat Spitalului din Bălţi 25 de mii de lei şi 5 mii de lei Centrului de Sănătate Publică din municipiu.

În același timp, reprezentanții Mitropoliei Moldovei așteaptă susținere din partea statului, pentru plata salariilor preoților. Președintele Igor Dodon a promis susținere Mitropoliei Moldovei, în condițiile în care Patrioarhia Română a făcut donații de 4 milioane de euro pentru ajutorarea persoanelor afectate de COVID – 19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md