11:52:30 28.03.2024
Stiri

ÎNTÂRZIERE // La mai bine de o lună de la confirmarea primului caz de COVID-19 în R. Moldova, Dodon anunță triumfător că la Chișinău urmează să ajungă testele, respiratoarele, mănușile și măștile comandate din China de către autorități

Social 14.04.2020 17:45 Vizualizări3472 Autor: Ziarul National
ÎNTÂRZIERE // La mai bine de o lună de la confirmarea primului caz de COVID-19 în R. Moldova, Dodon anunță triumfător că la Chișinău urmează să ajungă testele, respiratoarele, mănușile și măștile comandate din China de către autorități
Poză simbol


Primele achiziții efectuate de stat în lupta contra noului coronavirus ar urma să ajungă la Chișinău la finele acestei săptămâni, adică la mai bine de o lună de când în R. Moldova a fost confirmat primul caz de COVID-19 (7 martie - n.r.).

Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Igor Dodon, după ședința Centrului de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19.

Potrivit șefului statului, din China ar urma să fie livrate 80 de mii de teste cumpărate din bani publici, peste 280 de mii de respiratoare, o parte dintre care reprezintă donații, peste 600 de mii de mănuși medicale și 200 de mii de ecrane de protecție.

„La sfârșitul acestei săptămâni, din Republica Populară Chineză va fi livrat lotul de 53 de tone de produse necesare pentru gestionarea situației legate de COVID-19. Această livrare este posibilă datorită unui avion pus la dispoziție gratuit de către Federația Rusă”, a declarat Dodon.

Aceeași sursă a precizat că, în prezent, „medicii sunt dotați pentru următoarele săptămâni”, fapt care i-ar fi fost confirmat în cadrul vizitelor sale pe la instituțiile medicale, iar lotul de produse din China va fi utilizat pentru perioada următoare.

Menționăm că, în pofida declarațiilor autorităților, mai mulți medici s-au plâns pe lipsa echipamentelor necesare în lupta cu COVID-19, fapt care a dus la infectarea a peste 480 de angajați din sistemul medical cu noul coronavirus, dar și a zeci de polițiști aflați în prima linie în lupta cu COVID-19.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md