(video) Renato Usatîi a oferit noi detalii despre reținerea sa în dosarul Laundromat, care ar fi fost comandat de Igor Dodon la Moscova

1071145__5e3250d833e1d

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a dezvăluit noi informații despre arestul în Moldova și extrădarea în Rusia. Potrivit lui, Igor Dodon dorește ca acest lucru să aibă loc după sărbătorile pascale.

„Am fost informat că mie mi se pregătește o nouă provocare la Moscova cu ajutorul lui Igor Dodon. Dacă el înainte ruga rușii să fiu dat în căutare până la Paște, acum el s-a răzgândit și mizează pe arest după sărbători. Eu cunosc numele oamenilor din Moldova care se ocupă de fabricarea dosarului. Este vorba de Laundromat. Dodon vrea să mă implice în acest dosar alături de Plahotniuc și Platon. În Moldova, sunt doi ofițeri din MAI care lucrează la acest capitol. Ion Mămăliga, șeful SPIA, și adjunctul lui, Vadim Mînzarari. Acesta a fost omul apropiat al lui Cavcaliuc pe timpul lui Plahotniuc. El se ocupa cu falsificarea probelor în dosarele la comandă. Ei au creat un grup secret unde mai este implicat un băiat pe numele Dan, care se ocupă cu fotoshopul. El este transportat zilnic de acasă la lucru și invers. La Moscova, de dosarul acesta se ocupă maiorul Abramenko. El urmează să semneze dispoziția prin care voi fi anunțat în căutare regională (CSI). Mă adresez dumnealui. Dacă veți semna această dispoziție, eu am să dau numele tuturor ofițerilor care lucrează în acest dosar falsificat. Nu semnați, veți răspunde mai devreme sau mai târziu pentru această faptă în fața legii”, a relatat Usatîi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente