‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgenții economici nu depun cereri pentru a realiza comerțul ambulant în Chișinău

Agenții economici nu depun cereri pentru a realiza comerțul ambulant în Chișinău

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Recent, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău a stabilit permiterea comerţului ambulant pentru gospodăriile ţărăneşti (de fermier), zilnic, între orele 06:00-14:00, cu produse agricole vegetale de producţie proprie, inclusiv material săditor şi semincer (din remorcă sau automagazin), în baza schemelor de amplasare, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru prevenirea răspândirii pandemiei.

Cu toate acestea, potrivit informației furnizate de reprezentanții preturilor de sector din Chișinău, agenții economici nu depun cereri pentru realizarea comerțului sau nu-l pot realiza din cauza că nu corespund cerințelor stabilite.

Spre exemplu, pentru Sectorul Centru nu a fost depusă nicio cerere de către agenții economici, iar spațiile special amenajate sunt pustii.

În Sectorul Buiucani un singur agent economic a depus o cerere. Totodată, mai multe persoane fizice, fără a avea înregistrată activitatea, solicită realizarea comerțului.

„Persoanele fizice care nu și-au înregistrat activitatea – nu corespund cerințelor. Astfel, având doar buletinul de identitate nu putem accepta cererea acestora. Totodată, un singur agent economic a depus cerere pentru a i se permite comerțul”, a menționat pentru Agrobiznes Lisîi Ludmila, reprezentant Pretura Buiucani.

Cele mai multe cereri pentru a obține o autorizație de comerț au fost depuse în sectorul Râșcani – 4. În ceea ce privește Sectorul Ciocana și Botanica, reprezentanții preturilor au menționat că nu dețin informații în acest sens.

‹ adv ›

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›