Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
13.04.2020

50 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore. Bilantul ajunge la 1712 de bolnavi

50 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore. Bilantul ajunge la 1712 de bolnavi

Astăzi, 13 aprilie curent, au fost înregistrate 50  cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 273 probe, dintre care 2 cazuri de import şi 48 sunt cu transmitere locală. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 1712.

Tot astăzi, au fost confirmate alte 20 cazuri de infecție cu COVID-19, în Transnistria. În total, 149 cazuri de infecție sunt înregistrate în această regiune.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, din numărul total de cazuri din această zi, 15 sunt lucrători medicali: asistenți medicali- 7, medici- 4, felcer- 1, personal auxiliar – 3. Pâna la ziua de azi, au fost confirmate 450  cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate.

Săptămâna viitoare, urmează intensificarea măsurilor de testare a persoanelor din grupurile de risc.

Viorica Dumbrăveanu: „Sincere mulțumiri populației că  au respectat recomandările sistemului medical și autorităților, care au avut impact pozitiv asupra situației epidemiologice în Republica Moldova. Fac apel către toți cetățenii să respecte măsurile de prevenire în continuare”.

Informăm că, Comisia Situații Excepționale a decis, începând cu ziua de mâine, instituirea  regimului de carantină în orașul Glodeni, având în vedere numărul mare de persoane infectate – 99 cazuri.

Totodată, s-a  extins termenul de zile libere în perioada 21- 24 aprilie, pentru sectorul bugetar.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus