Cine sunt noii reprezentanți în Consiliul de Administrație SA „Moldovagaz”, după ce componența s-a schimbat

Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz” are o nouă componență, prin hotărârea Consiliului de observatori ai întreprinderii, de la data de 10 aprilie curent.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, Vitalie Țurcanu este secretarul Consiliului economic pe lingă Președintele Republicii Moldova, directorul „Chișinău-gaz” - Ilie Tutunaru și șeful Secției analiză economică, planificare și politică tarifară SA „Moldovagaz” este Alexandru Șevciuc.

Partea Federației Ruse în componența Consiliului este prezentată de către Mihail Iuriev, Nicolai Vasiliev, Denis Emelianov, Elena Tkaciuk și Anton Bubeonov, care ocupă funcții înalte în organele de conducere SAP „Gazprom”. În calitate de vicepreședinți ai Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz” au fost numiți Vitalie Țurcanu, Nicolai Vasiliev și Denis Emelyanov.

Consiliul de Administrație al SA „Moldovagaz” este format din 9 membri numiți la propunerea principalilor acționari, pe un termen de 3 ani.

Termenul împuternicirilor vechii componențe a Consiliului a expirat la 09 februarie 2020, cu excepția Președintelui Consiliului de Administrație Vadim Ceban, care a fost numit în funcție la 02 septembrie 2019.


Pub