Biblioteca digitală „Educație Online” va fi lansată pe 20 aprilie: Conține circa 4000 de lecții înregistrate, pentru elevii claselor I - XII

Biblioteca digitală „Educație Online” va fi lansată pe 20 aprilie curent, anunță primăria orașului Chișinău. Platforma va conține circa 4000 de lecții înregistrate, pentru elevii claselor I - XII, la 15 discipline, inclusiv profil real/ profil umanist. Totodată, cursurile înregistrate vor fi disponibile în limbile română și rusă.

Foto: GETTY

Potrivit unui comunicat emis de primăria municipiului Chișinău, platforma va fi destinată învățământului preuniversitar (clasele primare, gimnazale și liceale) și va conține materialul didactic care urma a fi predat până la sfârșitul anului de studii 2019-2020, conform curriculumului aprobat.

Direcția generală educație, tineret și sport a municipiul Chișinău, cu sprijinul partenerilor, au elaborat un mecanism eficient și rapid, de creare și înregistrare a lecțiilor în format video și au făcut posibilă realizarea acestui proiect.

Potrivit primarului capitalei, circa 150 de profesori din oraș sunt implicați la elaborarea orelor de curs, fiind instruiți și ghidați de mai multe echipe de experți, coordonatori, operatori.

Totodată, materialele educaționale în format video vor fi transmise prin intermediul canalelor de televiziune cu acoperire națională, pentru a putea asigura accesul cursurilor către un număr cât mai mare de elevi.

„Estimativ, 331 000 de elevi din instituțiile de învățământ public vor avea acces la programul școlar, elaborat în format virtual, precum și 9 874 de copii cu dificultăți de învățare și dizabilități, care la fel, vor putea urma programul educațional de la distanță. De asemenea, aproximativ 27 400 de profesori din cadrul sistemului educațional general vor putea recomanda copiilor noua metodă de studii”, scrie în comunicat.

Proiectul Educație Online a fost creată în scopul asigurării procesului de învățare la distanță pentru elevi, în perioada situației de criză, generată de pandemia Covid-19.


Pub